Taxatie

Voor het verkrijgen van een hypotheek voor een huis, dient u de desbetreffende woning te laten taxeren. Een onafhankelijke en deskundige taxatie is uitermate belangrijk. Niet alleen vanwege de voorwaarden die gesteld worden door de hypotheekverstrekkers, officiële instanties en andere belanghebbenden, maar ook voor uzelf! Weten wat uw huis waard is, is namelijk letterlijk geld waard. Frank Sweegers Makelaardij voert de taxatie van uw huis snel en zorgvuldig uit waarbij wij er naar streven om u hierin zoveel mogelijk te ontzorgen. 

Wat is een taxatie?
De taxatie wordt schriftelijk vastgelegd in een zogenaamd taxatierapport. Hierin wordt de marktwaarde van de woning opgenomen waarna het rapport meestal gebruikt wordt voor het verkrijgen van een hypotheek, de verdeling van nalatenschap bij overlijden of voor de verdeling bij een echtscheiding. Ook bij een verkoopbeslissing of onderbouwing WOZ-Bezwaar kunt u een taxatie aanvragen.

Tegenwoordig stellen steeds meer banken eisen aan taxaties. Voor een hypotheekaanvraag is daarom vaak een gevalideerd taxatierapport nodig. Frank Sweegers Makelaardij werkt samen met NWWI (het Nederlands Woning Waarde Instituut). Dit instituut beoordeelt of een taxateur en het rapport aan de vastgestelde richtlijnen voldoet. Na het beoordelen van het rapport is de taxatie officieel gevalideerd en ontvangt het een unieke code. Het rapport kan dan niet meer aangepast worden zonder toestemming van NWWI. Bij een hypotheekaanvraag stuurt het instituut het goedgekeurde rapport direct naar de acceptatie-afdeling van de geldverstrekker.

Uw huis laten taxeren
Frank Sweegers is geregistreerd taxateur (NRVT) in Breda en omstreken. Uw taxatie is snel geregeld en desgewenst zelfs binnen de wettelijke drie dagen bedenktijd. Wilt u meer informatie over een taxatie door Frank Sweegers Makelaardij? Wij bespreken de procedure graag met u. Maak hiervoor vrijblijvend een afspraak met een van onze medewerkers.